Vés al contingut
Actualitat_Associació Atlàntida

Actualitat

Articles d'interès

Link

Sessió informativa per a professionals sobre el nou Reial Decret 889/2022

El passat dia 11 de maig, l'Anna Llaudet, tècnica dels projectes SARU i Interprofessions de l'Associació Atlàntida, va fer una sessió informativa organitzada per la Fundació de l'Esperança sobre els canvis que compota la recent entrada en vigor del nou Decret 889/2022 del 18 d'octubre. Hi van assistir els tècnics i tècniques de les entitats de la Xarxa laboral del Gòtic, i professionals del projecte Incorpora de Barcelona.

Presentem el SARU al cicle de xerrades del laberint de la regularització

Des del Servei d'Acompanyament al Reconeixement Universitari (SARU) gestionat, per l'Associació Atlàntida, vam tenir l'oportunitat de presentar el servei i explicar quins són els tràmits sobre els quals oferim acompanyament i assessorament a les persones nouvingudes, aprofitant l'última part de la nostra intervenció per resoldre dubtes i tractar qüestions específiques que ens plantejaven els i les assistents.

Hem celebrat 20 anys d’Atlàntida!

El dia 17 de novembre del 2022 vàrem convocar a amics i amigues, col·laboradors/es i socis/es a un acte commemoratiu del naixement de l’Associació Atlàntida, que va tenir lloc el novembre de 2002, gràcies a la iniciativa d’uns professionals liderats per la Montse Feu, que treballaven amb la població migrada i buscaven nous espais d’intercanvi per aconseguir una interrelació entre les realitats de les dues ribes de la Mediterrània.

Quines novetats comporta l'actualització de la llei sobre les sol·licituds d’homologació i equivalència de títols estrangers?

El passat 18 d’octubre es va aprovar pel Consell de Ministres el Real Decret 889/2022

Té com a principal objectiu dotar d’agilitat els tràmits d’homologació i equivalència de títols universitaris estrangers. La norma entrarà en vigor al cap de 20 dies de la seva publicació al BOE, un cop finalitzat el període de “vacatio legis”, per tant, serà d’aplicació a partir del 8 de novembre del 2022. 

Des del SARU rebem la visita d'un grup de professionals del projecte europeu l’INCLUD-EU 

Un grup d’onze professionals que formen part del projecte europeu l’INCLUD-EU van visitar el servei SARU. 

Un dels objectius d’aquest projecte és “Promoure Pràctiques d’Educació Inclusiva”.

Durant la seva visita, els diferents socis del projecte, de diferents països europeus, van conèixer el SARU i les persones que hi treballen. També el seu funcionament, objectius i les seves instal·lacions.

Felicitació a la Sra. Fàtima Ahmed

El lliurament de les Creus de Sant Jordi 2022 ha reivindicat Catalunya com a terra d’acollida, diversa, plurilingüe i mestissa. Des de l’Associació Atlàntida volem felicitar a la Sra. Fàtima Ahmed, que ha rebut la Creu de St. Jordi, en reconeixement de la seva tasca durant molts anys, d’atenció i suport a les persones migrades, per la seva socialització i millora de la cohesió.

Violència racial

Fa uns dies a la frontera marroquina amb Melilla es va viure una situació sagnant en la qual 37 emigrants i refugiats van morir víctimes de la violència racial, la brutalitat, i la manca de respecte al valor de la persona humana.

Els matrimonis forçats a Pakistan

La premsa durant aquest mes de juny s’ha fet ressò del doble assassinat de dues germanes paquistaneses que es varen negar a acceptar el matrimoni forçat al que havien estat sotmeses, i volien aconseguir el seu divorci per recuperar la seva llibertat. Però el clan familiar masculí no ho va permetre i van decidir executar-les adduint la defensa de l’honor de la família.

Assistim al concert de 20 anys IBEROAMÈRIA-CONSERVATORI del Liceu

El Conservatori Liceu va celebrar els 20 anys del Programa de Col·laboració amb Iberoamèrica amb un concert a càrrec d’alumnes i exalumnes, el passat dia 19 de maig, a l’Auditori del Conservatori Liceu de Barcelona. 

Colòmbia tenia un paper protagonista en aquest acte, pel nombre d’activitats conjuntes i per la quantitats i qualitat de músics que han estudiat al Conservatori i que, enguany, són músics destacats a tot el món.

Formació 2022: Apropant l'estrangeria a la intervenció

Iniciem una nova edició del curs (en línia) per a professionals del sector social que vulguin ampliar els seus coneixements en la legislació d’estrangeria (3ª edició). La formació tractarà els procediments bàsics per a la pràctica professional, en els diferents supòsits que contempla aquesta llei. Enllaç a la informació.

Informació: 

Canvis inajornables

Fa uns dies la premsa va informar d'un incendi a la plaça Tetuan de Barcelona en un caixer que estava abandonat, on un matrimoni amb dos fills petits vivien i varen morir víctimes de la més absoluta pobresa que els va portar a acceptar aquest lloc malgrat que no tenia de les mínimes condicions per a viure.

Formació 2021: Apropant l'estrangeria a la intervenció - Edició II

L'associació Atlàntida inicia una segona edició del curs (en línia): Apropant l'estrangeria a la intervenció.

Els objectius són:

· Conèixer els moviments migratoris actuals
· Conèixer el marc normatiu en matèria d’estrangeria, saber aplicar a la pràctica
el seu contingut, així com els procediments bàsics
· Conèixer i comprendre els diferents supòsits que contempla la llei d’estrangeria

 

Oportunitats a persones joves

Com a Associació de caràcter social, creiem en la necessitat de donar oportunitats d’inserció laboral a les persones joves. Per això, hem incorporat al nostre equip nous perfils professionals dins del programa Garantia Juvenil.

Aquesta iniciativa de la Unió Europea aposta per la incorporació de perfils juvenils en el mercat laboral per millorar la seva inserció i donar-los una primera experiència en el seu camí professional.