Vés al contingut
taller_atlantida.png

Participem al taller de Drets Civils organitzat per FEDELATINA (Federació d’Entitats Llatinoamericanes de Catalunya)

taller_atlantida.png

A través d’una trobada virtual, el passat dijous 10 de novembre, vam tenir l’oportunitat de compartir les novetats que implica l’entrada en vigor del nou Reial Decret 889/2022. A més, vam poder contestar en directe les preguntes que ens plantejaven diversos participants.

El reconeixement de títols acadèmics estrangers esdevé una tasca essencial que no tan sols té un impacte positiu quant a la integració de les persones migrades a la societat d’acollida, també suposa un punt de cohesió entre professionals i, alhora, implica que aquestes persones puguin continuar amb el seu projecte de vida. El reconeixement contribueix, doncs, a l’assoliment d’una societat qualificada acadèmicament que tindrà més opcions d’endinsar-se al món laboral desenvolupant càrrecs i feines que vagin en línia amb la formació que hagi estat reconeguda. És lògic que el context social i econòmic influirà amb les possibilitats d’inserció laboral, però, sens dubte, s’estarà afavorint la igualtat d’oportunitats.

Valorem molt positivament la trobada, així com la difusió que se n’ha pogut fer d’aquesta. Hem pogut exposar els aspectes més rellevants dels diferents procediments així com aclarir inquietuds plantejades, agraïm a "Fedelatina Federación de Entidades Latinoamericanas de Cataluña" la invitació i confiem que se’n produiran d’altres en els que ens tornarem a trobar.

En definitiva, considerem que ha estat una mostra més de la conveniència d’aquest tipus d’interaccions entre entitats per afavorir un espai de trobada, formació, empoderament i cohesió que facilita l’assoliment d’objectius comuns.

Enllaç gravació: https://www.facebook.com/FEDELATINA.Catalunya/

Inés Valle Gandoy - Tècnica Servei d'Acompanyament al Reconeixement Universitari (SARU)

Associació Atlàntida