Vés al contingut
principal.jpg

Jornada Asil i Refugi a la Unió Europea: On Estem?

principal.jpg


El passat dia 4 de novembre va tindre lloc la Jornada Asil i Refugi a la Unió Europea: On Estem? al Palau Macaya de Barcelona.

La jornada va estar formada per 4 parts.

La presentació, que va contar amb la Presidenta de l'Associació Atlàntida, Montserra Font, Directora de la Fundació Apip-Acam, Fátima Ahmed, Presidenta de l'Associació Intercultural Diàlegs de Dona i de l'Oriol Amorós, Secretari d'Igualtat, Migracions i Ciutadania del Dpartament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

 

Seguidament es va fer la conferència "Asil i Refugi a la Unió Europea: Una altra política és "possible"?" a càrrec de la Gemma Pinyol, Directora de Polítiques Migratòries i Diversitat a INSTRATEGIES i Investigadora Associada GRITIM-UPF. Amb la moderació de la Dolors Calvo de la Fundació APIP-ACAM.

 

La tercera part de la Jornada va ser una Taula Internacional amb el tema "Plantejaments i polítiques a diferents països", que van participar el Claudio Bolzman de Haute École de Travail Social de Ginebra (Suïssa), Emmanuel Jovelin de la Universitat de Lorraine (França), Angel Miret, Coordinador del Comitè per l'Acollida de les persones refugiades de la Generalitat de Catalunya, amb la moderació per part de la Teresa Crespo de l'Associació Atlàntida.

 

Per finalitzar la Jornada es va realitzar una Taula entitats d'acollida "El procés d'intervenció amb persones i famílies sol•licitants d'asil", amb la participació de Salem Zenia de la Fundació Apip-Acam (Girona), l'Ignasi Amat de la Fundació Germà Tomàs Canet, Ordre Hospitalari Sant Joan de Déu (Manresa), amb la moderació per part de la Mercè Amor de l'Associació Intercultural Diàlegs de Dona.

 

Un debat va posar fi a la Jornada.

     

Organitzadors :

Amb la co·laboració de: