Cursos, Seminaris i Debats

II Jornada: Bones Pràctiques amb Immigració i Interculturalitat

ELS CONTEXTOS RELACIONALS DELS ADOLESCENTS I JOVES A CATALUNYA ES POT EVITAR LA RADICALITZACIÓ

7 de novembre 2017 al Pati Manning. Diputació de Barcelona. Carrer Montalegre.

Organitzada amb la col·laboració de la Direcció General per a la Immigració de la Generalitat; la Diputació de Barcelona i l’Escola de Teràpia Familiar de l’Hospital de Sant Pau.

En els processos migratoris al nostre país, observem que a vegades els mitjans de comunicació tenen tendència a visualitzar sols els problemes i les situacions de conflicte. En l’avaluació feta a la I Jornada l’any 2016 es va constatar la necessitat de seguir aprofundint amb el tema. Després de la situació viscuda a Catalunya amb els “atemptats” volem donar un nou enfocament a la Jornada fent una reflexió que permeti veure els aspectes preventius a tenir en compte per tal de seguir avançant en aquests processos.

La Jornada s’ha organitzat entorn de dues taules rodones i debat:

*La construcció identitària dels joves des de diferents perspectives

*Experiències interculturals amb joves en l’àmbit territorial

Ha comptat amb l’assistència de més de 100 persones, professionals que treballen en diferents àmbits i del món associatiu de tot el territori català, a més de la presència de representants d’ajuntaments, universitats, organitzacions internacionals, Consells Comarcals, Diputació de Barcelona, i d’experts en les diferents matèries.